Da li molitva i Biblija mogu da izleče?

Čak trećina ispitanih Amerikanaca, od kojih najveći broj evangelista, fundamentalista i hrišćana, veruje da je mentalne probleme moguće izlečiti uz pomoć molitve i čitanja Biblije, pokazalo je najnovije istraživanje koje je sprovodi “LifeWay”.


Osim toga, čak 68 posto Amerikanaca osećalo bi potrebu da, u slučaju mentalnog oboljenja, potraži pomoć u crkvi. Međutim, ovakvi rezultati nisu iznenađenje za Eda Stecera, direktora “LifeWay-a”.

“Crkve su oduvek bile mesta u kojima su se rešavali slični problemi. Imajući to na umu, činjenica da dve trećine ispitanika ima poverenja u crkve nije nikakva novost”, kazao je Stecer u razgovoru za “Huffington post”.

Ovo istraživanje pokazalo je da 54 posto Amerikanaca smatra kako bi crkva trebalo da učini više po pitanju prevencije samoubistava.

U telefonskoj anketi, sprovedenoj od 6. do 10. septembra, učestvovao je 1.001 ispitanik, što predstavlja reprezentativan uzorak, smatra Stecer.

On je zaključio da je svakako pozitivno to što vernici smatraju da i mentalni bolesnici zaslužuju pomoć, uprkos tome što mali procenat ispitanika navodi da je mentalno oboljenje zapravo karakterna crta a ne medicinsko stanje.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар