Pet prirodnih sastojaka za uklanjanje ožiljaka i strija

Foto: marin / FreeDigitalPhotos.net

Ogrebotine, akne, rane ili operacije na našoj koži ostavljaju ožiljke koje nosimo čitav život. Međutim kao i u svemu ostalom i u ovoj situaciji priroda je naš veran saveznik. Želite li da ublažite vidljivost oštećenja na koži kao što su fleke, ožiljci i strije isprobajte ovih pet prirodnih boraca.


Ulje od kokosa 

 
Masne kiseline u ovom blagotvornom ulju deluju kao snažan antioksidans. Ulje ima antibakterijsko dejstvo, umiruje nadraženu kožu, obnavlja je i štiti od slobodnih radikala i deluje preventivno protiv strija.


Primena: Uljem svaki dan namažite oštećenje na koži. Ostavite da upije.



Sok od šargarepe

Šargarepa je prepuna vitamina A koji podstiče zarastanje rana i ožiljaka, ali i vitamina C koji neguje i hrani kožu. Karoten u šargarepi čini kožu zdravom i daje joj svežinu. Primena: Pomešajte sok od šaragrepe sa kašičicom morske soli i nežno masirajte ožiljak. Ostavite da se osuši, pa isperite mlakom vodom.

Aloe vera

Vrlo moćna biljka koja prodire u najdublje slojeve tkiva, deluje baktericidno i fungicidno, ubrzava zaceljivanje rana i opekotina, stimuliše stvaranje novih ćelija kože. Aloa kožu umiruje i vlaži.
Primena: Otkinite parče lista Aloa Vere i sokom iz lista namažite ožiljak. Ostavite da se osuši bez ispiranja. Sokom možete namazati čitavo lice ili suve i ispucale delove kože.

Ulje lešnika

Hidrira, obnavlja i hrani kožu. Ublažava strije, crvenilo kože i popucale kapilare. Brzo prodire u kožu, tonira je i zateže i na taj način održava njenu elastičnost i čvrstoću.
Primena: Svaki dan uljem namažite područje oštećene kože i ostavite da upije.

Ulje vitamina E

Deluje kao antioksidans koji sprečava formiranje slobodnih radikala na koži i štiti je od bilo kakvog oštećenja i starenja. Ima antiupalna svojstva i vrlo je delotvorno kod opekotina, ožiljaka i strija.
Primena:
Ulje nanesite na oštećenje na koži i ostavite da upije. Umesto ulja možete koristiti i vitamin E u kapsulama.

Zadovoljna
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар