Kako pojačati protok energije novca?

ASTRO SAJT: Feng shui nas uči kako je neophodno da u domu i životu stvorimo uslove za neometano strujanje životne energije koja je ključna za sigurnost i blagostanje. Novac je, pritom, vrsta energije, za koju je bitno ne samo to da je imamo, nego i da protiče, cirkuliše kroz naš život. 

Foto: ASTRO SAJT

Tako se, recim, smatra kako je deo stana i prozori na jugoistoku  u direktnoj vezi sa brzim ulaskom novca u kuću. Puka: Ako su zatvoreni, prljavi, blokirani cvećem i raznim detaljima, ili je pak nameštaj razmesten tako da onemogućava prilaz da se širom otvore, to će usporiti ili otežati priliv novca, pa je tako i vašem  budžetu  onemogućeno da se dopuni. Zato se potrudite da pravilno ogranizujete nameštaj u toj zoni i raskrčite sve na podnožju prozora.

Evo i tri konkretna, jednostavna saveta kako da energija noca efikasnije cirkuliše kroz vaš dom.


Žive boje u “područjima novca”


To su delovi stana gde obavlja "poslove" u vezi novca. Njima bi trebalo da dominiraju zelena, koja simbolizuje rast, bujanje, vitalnost, i ljubičasta boja koja se u Feng Shuiju vezuje za bogatstvo.


Potrudite se da u kuhinji imate posudu sa grožđem – po mogućstvu pomešajte belo (zeleno) i crno (ljubičasto) grožđe, a kada mu se okonča sezona zamenite ga nekom replikom koja će podržavati pomenute boje.

Zakrčen hodnik najavljuje nemogućnost priliva energije i novca. Očistite prilaz či energiji. Kada se ulazna vrata  lagano otvaraju i hodnik je čist, jako svetlo je još jedan poziv či energiji da uđe u stan. Zato je  kristalni luster ili luster gde je samo okačen jedan kristal, poznat kao jak feng shui aktivator. Potrudite se da je i centar dnevne sobe prohodan. Svaki deo nameštaja u koji se udarate je loša i blokirana energija.

Pažljivo rukovanje novcem


Poštujete li novac kao osobenu energiju koja vas upotpunjava? Znamo da mnogi nemarno gužvaju novčanice, ostavljaju ih bilo de po domu... Pazite, akozapostavljate novac, i on će vas isto tako.

Zato ga imajte uredno složenog u leepom novčaniku koji ste pažljivo izabrali i takodje ga smatrate lepim, ili odgovarajućoj kutiji. To važi i za priznanice, račune... Bitno je da budu lepo složene i upakovane, recimo u plastične živo obojene futrole. neka se nalaze na levoj strani radnog stola.

Neophodan energetski tok


Jasno je da novac nije fetiš, ali je neophodno da ga posmatrate kao još jednu od nagrada i blagodeti u vašem životu: vaša dobrota, inteligencija i trud nagrađeni su kvalitetnom porodicom, bogatim socijalnim životom, divnim prijateljima, pa tako i - novcem.


Svesno mu dodelite pozitivnu ulogu u svom životu. Uveče posvetite nekoliko minuta zahvalnosti za ono čime raspolažte, ali i razmišljanju kako bi to moglo da posluži i za dobrobit drugima. Jer, novac za to postoji, to je njegova svrha, da pronadje pozitivne pravce u kojima će cirkulisati i potvrditi se. Cenite ono što imate, pa će i toga u vašem životu biti više.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар