Proročanstva: Treći svetski rat već počeo?!

Mnogi "parapsihološki umovi" tvrde da znaju kada će početi treći svetski rat. Koriste se i davnašnja predskazanja Nostrdamusa i Vange i daju neverovatna tumačenje događaja koji se dešavaju u svetu, a ponekad se činjenice i nameštaju kako kome odgovara, a informacije falsifikuju. Prema nekima, svetski rat je u stvari već počeo, mada se za sada još uvek ne vodi potpuno koncencionalnim metodama...

 

Predskazanja o "kraju sveta", ratovima i masovnim katastrofama veoma su čitano štivo. I dok jedni sve to nazivaju šarlatanstvom, drugi na stvar gledaju mnogo ozbiljnije.

Poznata engleska "proročica" Džoana Sautkot, koja je živela krajem 18. i početkom 19. veka  bila je uvjerena da će Apokalipsa dođi baš sa Istoka. "Kad na Istoku izbije rat, znajte: blizu je kraj“ - rekla je ona 1809. godine. Posle se desila francuska revolucija, dolazak Napoleona, pa njegov krah.

Mnogi svetski poznati proroci složili su se da smo upravo u periodu koji je predodredjen za Treći svetski rat. Evo šta su o tome, o ratu islamista, kolonama izbeglica koje nadiru u Evropu, govorili baba Vanga, Nostradamus i Tarabići.

NOSTRADAMUS: Islamska država - treči Antihrist


Prema neki tumačenjima Nostradamusa, raspad Evropske unije započeće ove, 2015. godine. Formiraće se grupe od po tri države koje će stvarati svoje celine unutar Unije, što će voditi slabljenju i cepanju EU.

Nostradamus je predvideo i neočekivane događaje na Bliskom istoku, na koje Zapadne sile nemaju pravi odgovor. Naime, trebalo bi da usledi veliko ujedinjenje muslimana.

“Iz jedne arapske zemlje,
biće rođen Muhamedov sledbenik,
Ući će u Evropu noseći plavi turban,
Biće teror čovečanstvu,
Nikad većeg horora”.


Da li je “Muhamedov sledbenik” iz Nostradamusovih stihova Abu bakr al Bagdadi, vođa ID?

Mnogi stručnjaci drže da je Nostradamus u svojim pročanstvima nagovestio napad svearapske i muslimanske države koja će, kako sugerišu njegovi stihovi uništiti Izrael, Egipat, Aziju, Afriku, čak doći do Italije, gde će biti zaustavlena od dva velika vladara.

Nostradamus predviđa dolazak trećeg antihrista, posle dvojice Napoleona Bonaparte i Adolfa Hitlera. On ga je nazvao Mabus i njegova bi pojava na svetskoj sceni označila početak kraja sveta kakav danas poznajemo. Da li je treći antihrist Islamska država kako se mnogi tumači Nostradamusa danas slažu ili nije, odgovor još sa sigurnošću ne može dati niko.

Ali istovremeno dešavaće se nešto mnogo opasnije, jer će čovek morati da se bori sa prirodnim silama. Prema Nostradamusu doći će do pomeranja Zemljinih polova, što će izazvati nova ledena doba na određenim delovima planete.

Sadašnji Severeni i Južni pol će se otopiti, ali ne zbog globalnog zagrejavanja, već zbog premeštanja polarnih ledenih kapa! U predelu koji pokrivaju Sjedinjene Američke Države, na sadašnjem 50. stepenu geografske širine formiraće se novi Severni pol, a Južni pol će se naći jugozapadno od Australije.

Nostradamus najavljuje potonuće Zemlje u “ambis planetarnog mraka”, zbog pojave nekog asteroida, odnosno planetoida iz kosmosa. Njega ovaj vidovnjak zove “Mesečev brat”, a asteroid bi mogao da donese jako zahlađenje i novo ledeno doba.

„Nebo će goreti na četrdeset pet stepeni“, govorio je Nostradamus.

Najpoznatije svetsko ime proricanja i vidovnjaštva, Nostradamus prorekao je da smo već zagazili u 13-godišnji ciklus u kojem se odlučuje o sudbini planete i čovečanstva.

Taj ciklus je počeo 2012. godine, a završiće 2025.

Nostradamus najavljuje potonuće Zemlje u “ambis planetarnog mraka”, zbog pojave nekog asteroida, odnosno planetoida iz kosmosa. Njega ovaj vidovnjak zove „Mjesečev brat“, a asteroid bi mogao da donese jako zahlađenje i novo ledeno doba.

Prvi razorni zemljotres bi se mogao dogoditi Turskoj, a potom bi naredne, 2016. godine usledio i potres na crnogorskom primorju. Zemljotresi bi nastavili da tresu oblast evropskog dela Sredozemnog mora, a posebno Italiju i Španiju.

BABA VANGA: Vladaće Muslimani

 

Uporedo sa Nostradmusom, ponovo se u centru pažnje našla i proročica baba Vanga. Naime, trenutna situacija u svetu mnoge analitičare podseća na period pred početak Drugog svetskog rata. Poredeći aktuelnu globalnu finansijsku krizu i novi raspored moći među državama s vremenom od pre 70 godina, mnogi teoretičari smatraju da se čovečanstvo nalazi nadomak Trećeg svetskog rata. Upravo zato pojedini mediji u svetu podsećaju na proročanstvo poznate bugarske isceliteljke Vangelije Gušterove, poznatije kao baba Vanga.

Bugarka Vangelija Gušterova, poznatija pod imenom baba Vanga predvidela je da će 2010. godine početi Treći svetski rat, ali tako što će sukobi prvo izbiti u zemljama gde će narod ratovati međusobno, a da će se kasnije to širiti čitavim svetom.

Baba Vanga je predvidela da će 2020. Evropa biti gotovo prazna, bezljudna i najavila da će 2043. godine Starim kontinentom zavladati muslimani.

Vanga je navela da će muslimani preživele Evropljane eliminisati upotrebom hemijskog oružja. U Francuskoj će potom jačati takozvani partizanski pokret protiv islamista.

Slepa proročica je predvidela i da će Amerikanci 2066. napasti Rim, koji će tada biti potpuno muslimanski grad. SAD će u tom napadu koristiti novo klimatsko oružje – naglo zahlađenje.


TRABIĆI: Srbija - Nojeva barka


“Kad miris izađe iz poljskog cveća, kad milost izađe iz čoveka, kada reke izgube svoje zdravlje, nastupiće najveći opšti rat. Kad zbije ovaj ljuti rat, teško onijem vojskama koje budnu uzlećele u nebo, a blago onijem vojnicima koji budnu vojevali po zemlji i po vodi. Narod će izglupiti, rađaće se ljudi, a da ne znaju ko im je đed i prađed… Među Srbima, otkako je veka i sveta, goreg roda biti neće”, govorio je srpski prorok Mitar Tarabić iz sela Kremna.

Otkako je 1899. godine umro Mitar Tarabić, njegov stric Miloš, prorok kao i svi Tarabići, nikome se nije javljao sve doskora, a onda je poručio da je blizu Treći svetski rat.

“A šta će sve biti nemojte me ni pitati, ne umem vam reći, jer je tako strašno. Trajaće godinama, godinama će trajati i dugo će trajati. Stradaće nevini više nego krivi. Kad se rat završi, sve će biti razrušeno. Gađaće se najsvetija mesta na svetu, mnogi gradovi će biti sprženi i sravnjeni sa zemljom”, rekao je Miloš.

Video je i kolone izbeglica koje idu preko Balkana: “Neće putovati vazduhom, ljudi će ići brodovima. Biće mnogo morskih hajduka (gusara, krijumčara) koji će uništavati sve na moru. Svaki brod će morati da strepi”, kazivao je Miloš Tarabić.

Govorio je da će “kolone izbeglica iz celog sveta čekati na granicama Srbije koja će im biti kao Nojeva barka”.

 

Egipatska proročica Džoj Ajad:  Nikakvog trećeg svetskog rata neće biti!


Egipatska proročica Džoj Ajad  uverena je, pak, da nikakvog trećeg svetskog rata neće biti.

Po sopstvenim rečima, ona budno prati sve promene na astronomskoj karti Zemlje i smatra da Zemlji ne preti rat vezan za masovnu primenu nasilja, već da svet očekuju druge bitke, na primer, informacione i ekonomske.

DŽORDž SOROŠ: Treći svetski rat je blizu, Kina sprema nešto veliko

Soroš je u članku za The New York Review of Books dao ozbiljno upozorenje. On smatra da će neuspeh u saradnji sila nesumnjivo dovesti do većih nevolja u narednoj deceniji, pa čak i nuklearnog rata. „Vlada SAD ne može puno da dobije, ali može mnogo da izgubi ugrožavanjem odnosa sa Kinom. Drugim rečima, ona ne može mnogo da utiče na progres Kine, ali i ako utiče, to bi moglo biti opasno po nju.

Predsednik Si Đinping je preuzeo ličnu odgovornost za ekonomiju i nacionalnu bezbednost. Ukoliko njegove reforme ne budu uspešne, on bi mogao da pokrene spoljašnje konflikte kako bi održao jedinstvo u državi i sačuvao vlast. To bi moglo da dovede do toga da se Kina udruži sa Rusijom i finansijski i politički i vojno. U tom slučaju, ukoliko bi spoljašnji konflikt eskalirao u vojni sukoba sa saveznikom SAD, poput Japana, bez preterivanja bismo mogli reći da bi nastao Treći svetski rat“, piše Soroš.

On takođe navodi da se vojni budžeti u Rusiji i Kini, ali i u SAD drastično povećavaju, napominjući da Kina već jača svoje položaje u Južnokineskom moru.

Kina se sprema za nešto veliko. Soroš takođe navodi da Kinezi žele da njihova valuta bude uključena u Specijalna prava izvlačenja (SDR), kojima upravlja MMF, čime će njihova valuta dobiti globalni, a donekle i rezervni status.

SAD se protive takvom potezu, ali time samo stvaraju veće tenzije između Istoka i Zapada. Soroš iznosi neka rešenja koja uključuju mnoštvo političkog delovanja i sporazuma, ali pitanje je na šta će se odlučiti oni na vrhu vladavine Istoka i Zapada pošto mnogo toga može da se izgubi.

Moramo pretpostaviti da će ego, novac, moć i uticaj stati ispred mira kao što se to desilo mnogo puta u istoriji.

To znači da će SAD, Kina i Rusija, umesto da nađu kompromis, povećati vojnu aktivnost u zastupničkim državama poput Ukrajine, Irana, Sirije, pa čak i Severne Koreje.


Džoel Skousen: Rat SAD protiv Kine i Rusije neizbežan



Scenario koji predstavlja Soroš nije nimalo nemoguć, a spominje ga i Džoel Skousen, koji je nedavno napomenuo da će rat SAD protiv Kine i Rusije biti neizbežan. Kao i Soroš, Skousen navodi da će se to dogoditi početkom dvadesetih godina 21. veka jer Kini i Rusiji treba još vremena da unaprede svoje vojne i tehnološke sposobnosti.

Skousen navodi da će se, kada one budu spremne, okršaj dogoditi u Aziji:

„Mislim da će sve početi s napadom na Južnu Koreju. Severnokorejci imaju preko 2 miliona vojnika, brojnu artiljeriju i mogu da sravne Seul za 3-4 dana. SAD mogu da spreče to samo upotrebom taktičkog nuklearnog oružja.

Međutim, to će dati Kini izgovor da baci nuklearku na SAD. Tada će Rusija i Kina da se udruže protiv SAD, napadajući vojne mete, ne i civilne“. Najmoćnije države na svetu aktivno mobilišu svoju vojsku, kao što se to moglo uočiti pred Prvi svetski rat.

Nemoguće je odrediti šta će pokrenuti čitav konflikt, ali moguće je da će to biti nešto beznačajno poput ubistva nekog člana elite. Posle smrti vojvode Franca Ferdinanda nastao je čitav haos, a za šest meseci je poginulo preko milion ljudi. Treba uzeti u obzir da tada nije bilo nuklearnog oružja.

En Eplbaum: Tako počinju svetski ratovi


Dobitnica Pulicerove nagrade En Eplbaum smatra da će zbog "zamora SAD" Rusija na neki način "hibridno napasti tri baltičke članice EU".

Kako je rekla, Obamina administracija ne predlaže nove ideje, a NATO bi imao problema da odgovori na takvu pretnju. Kako je rekla, "tako počinju ratovi".

Američka publicistkinja u intervjuu bečkom dnevniku "Prese" navodi i da intervencija Rusije u Sriji skreće fokus zapada, ali i ruskih medija sa Ukajine, konflikta u kojem se nije nazirao pozitivan kraj po Rusiju. Eplbaum, takođe, smatra da ruski predsednik Vladimir Putin želi svojom akcijom da ojača predsednika Sirije Bašar al Asada i spreči mogućnost revolucije u Rusiji.

"I pošto zbog toga nema nikakve razumne zapadne strategije Putin može da radi šta sada čini", podvukla je Eplbaum.

Obama, kako navodi, ne želi da vidi vojno rešenje u Siriji, ali istovremeno nije razvio diplomatsku soluciju, a po pitanju Ukrajine, gde se radi, kako je uverena, o vojnom konfliktu, on se oslonio i prepustio problem nemačkoj kancelarki Angeli Merkel.

Eplbaum smatra mogućim da će Putin iskoristiti predsedničke izbore u SAD, na jesen iduće godine, za "hibridni napad na tri baltičke članice EU".

"Vlada Obame je već sada umorna od vlasti i ne predlaže nikakve nove ideje", kritikovala je Eplbaum dodajući da bi NATO teško palo da odbrani takvu jednu invaziju.

Ona je podvukla da tako počinju svetski ratovi, koji se mogu sprečiti samo reformom NATO i povratku ka principu Hladnog rata zastrašivanja, za šta su potrebna naoružanja, baze u srednoj i istočnoj Evropi, ali i treba pitanje informativnog rata shvatiti ozbiljno, jer, kako ističe, Rusija u celoj Evropi upotrebljava novac da promeni politiku tih zemalja. 

Izvor: Nezavisne, Srna, U poverenju, Webtribune, B92
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар