Prognoza vremena za januar, februar i mart 2016. godine

Sa kakvim vremenom ulazimo u novu, 2015. godinu? 





Prvog dana nove godine u Srbiji pre podne sunčano, Sredinom dana i posle podne u severnim i zapadnim, a krajem dana i tokom večeri i u ostalim predelima prolazno naoblačenje sa slabim snegom. Nešto više padavina biće krajem dana i tokom večeri na jugoistoku. Duvaće slab do umere zapadni i jugozapadni vetar. Minimalna temperatura od -12 do -6°C, maksimalna dnevna od -1 do 5°C.

Drugog dana januara ače naoblačenje, krajem dana i tokom noći sa kišom, susnežicom i snegom, prvo u severnim, zapadnim i jugozapadnim, a potom i u ostalim predelima. Ponegde se očekuje i pojava ledene kiše. Jugoistočni vetar u košavskom području u pojačanju. Biće osetno toplije, naročito tokom jutra. Maksimalna temperatura biće od 0 do 10°C.

U nedelju, 2. januara, i početkom sledeće sedmice biće ponovo osetno hladnije sa snegom, ponegde i sa ledenom kišom. U Pomoravlju, Podunavlju i na planinama će duvati jak jugoistočni vetar, na jugu Banata sa olujnim udarima i do 100 km/h. Očekuju se ledeni dani, maksimalna temperatura od -5 do 0°C.

Do 9. januara biće svežije, povremeno sa slabim snegom, uz dnevnu temperaturu od -4 do -1 stepen.

Do sredine prve dekade dnevne temperature biće u intervalu od -2 do 0 stepeni.

Od 9. do 18. očekuje se susnežica i sneg. Dnevne temperature kretaće se od 2 do 6 stepeni.

Potom, do kraja januara biće porsečno hladno i uglavnom suvo vreme.

Oko 20, 23, 24. i 31 prognozira se sneg, a oko 27.i 28. kiša, susnežica ili sneg.

Izvor: RHMZ


Prognoza za naredne dane 



Sezonska prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije


FEBRUAR 2016: Nastavak blage zime. Blaži i prosečno vlažan februar.

Srednja minimalna temperatura vazduha u februaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.9ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost februarske srednje minimalne temperature vazduha od 1.9ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u februaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 2.1ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom februara biće oko 8.6ºS.

Srednja količina padavina tokom februara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku višim za oko 2 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja februarska količina padavina iznosiće oko 34 mm.


MART 2016: Početak proleća. Topliji i prosečno vlažan mart.

Srednja minimalna temperatura vazduha u martu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.6ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost martovske srednje minimalne temperature vazduha od 4.0ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u martu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim oko 0.8ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom marta biće oko 13.3ºS.

Srednja količina padavina tokom marta biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 1 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja martovska količina padavina iznosiće oko 42 mm.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар