Mesečni horoskop za februar - veljaču 2016.

Januar ostavljamo za nama, dobrodošli u sada već drugi mesec tekuće godine. Dakle, o februaru 2016. godine - iz ugla astrologa...

herwigclaeys0 / Pixabay
Ako pogledamo mesečev kalendar, već 1. dana ovog meseca, u drugoj četvrtini u Škorpiji, analiziramo svoje osećaje i ponašanje u potrazi za istinom koja će nas pročistiti. Tako ćemo obnoviti samopouzdanje i podsetiti se na svoje unutrašnje vrednosti. Škorpija, Rak i Ribe oslobađaju se teških osećanja i postaju bezbrižniji. Jarac, Devica i Bik obnavljaju ljubavni odnos i prijateljske veze spremnošću na kompromis, zaključuje Sensa klub.

Ono što, zatim, sledi je, 8. februara, mladim Mesec u Vodoliji  i tada ćemo uhvatititi pozitivnu vibraciju svemira ako prestanemo da se brinemo o onome na šta ne možemo da utičemo i fokusiramo se na pozitivne misli. Ne treba da odustanemo od ideja u koje verujemo, ali važno je podsetiti da se one ne moraju ostvariti baš onako kako smo zamislili. Ako prepustimo životu da nam pokaže pravi smer i usudimo se da budemo drugačiji, bićemo uspešniji!

Važan početak očekuje Vodoliju, Lava, Bika i Škorpiju na onom području života na koje su usmerili svoje namere. Blizanci i Vaga pronalaze nove načine delovanja, a Ovan i Strelac bolje načine saradnje s drugima. Za Jarca i Raka počinje povoljnije finansijsko razdoblje, a Ribe i Devica menjaju svoj odnos prema zdravlju i brizi za sebe.

U drugoj dekadi februara, tranzit Sunca obnavlja Jupiter - Neptun T - kvadrat. Taj period može biti dosta zbunjujuć i težak i zato budite na oprezu.

Uostalom, pogledajmo i konkretne mesečne prognoze tarot-horoskopa za februar / veljaču:


OVAN


Za Ovnove je februar aktivan mjesec što se tiče ljubavi, veza i druženja. Uživati ćete u dobrom društvu prijatelja i voljene osobe. Ako ste sami, mogli bi upoznati osobu o kakvoj sanjate kroz društveni događaj: zabava, predstava, konferencija i slično tome.

Kako god, tokom februara Ovnovi se ne bi trebali zatvarati u kuću. Što više izlazite, živahniji i bogatiji ljubavni život ćete imati. Komunikacija, putovanje, proučavanja ili otkrivanje novih informacija biti će važno za vaš ljubavni život.

Kroz prvi dio februara, vaš ljubavni život, na neki će način utjecati na posao i karijeru ili obrnuto.


BIK


Daleko od mirnog perioda, februar Bikovima donosi pregršt energije koja se mora iskoristiti pod svaku cijenu. Sa Jupiterom u kući strasti i Marsom u kući parova Bika, ovo je period koji budi i provocira. Moguća su razna događanja i vi morate preuzeti inicijativu, voditi će vas unutarnji impuls da zavodite, da pridobijete reakcije, da rasčistite situacije.

Strastven i živahan, Jupiter pojačava vaše instinkte, dok vam Mars omogućuje da osvajate, da budete glavni, da zaboravite na razum, diplomatski stav pa čak i pravila. Čak da se i dogodi da vi ništa ne poduzmete, privući ćete one koji poduzimaju akciju, strastvene, turbulentne, možda čak i agresivne.


BLIZANCI


Tokom prve polovice februara, Blizanci mogu biti nesigurni u svoju ljubavnu situaciju. Trebaju dodatni dokaz ljubavi i smatraju da partner ne ulaže dovoljno truda, pažnje ili razumijevanja u vezu. Mogli bi se čak suočiti sa mračnim scenarijem, koji zapravo nema veze sa stvarnosti.

Sa druge strane, ovaj analitički period može biti dobar i može donijeti dublje spoznaje o odnosima.

Početkom druge polovice mjeseca situacija se mijenja. Ulazite u novi period sa više prilagodbe, komunikacije i općenito to je puno povoljniji period za veze koje se temelje na potrebi za dubljim znanjem i napretkom. Putovanja, duhovnost i nova otkrića vrijedna su iskustva za veze.


RAK


Venera, planeta ljubavi i harmonije, nalazi se u kući parova Raka sve do 17. februara. Venera je u trigonu sa Jupiterom, Velikom Srećom. U tom periodu možete očekivati napredak u ljubavnom životu koji će biti bogatiji zbog noviteta, otvorenosti i promjena. Mogli bi upoznati novu ljubav ili nekoga tko ima vrlo pozitivan utjecaj na vašu vezu.

Čitanje, razmjena informacija ili iskustva sa drugim ljudima koji se nalaze u sličnoj situaciji može vam pomoći da sve sagledate drugačije ili nađete nove načine za poboljšanje odnosa koji su učinkovitiji na obostrano zadovoljstvo.

 U drugom djelu mjeseca, romantika će se smanjiti a važnost ćete pridavati praktičnim pitanjima.


LAV


Sve do 19. februara Sunce prolazi kroz kuću veza Lava i važan vam je odnos sa voljenom osobom. U tom periodu vaše misli i djelovanja biti će usmjereni prema ljubavnom životu koji vam postaje prioritet. Kuću veza Lava posjetiti će i Merkur, od 14. februara. Merkur potiče komunikaciju među parovima, novitete i promjene.

Najbolja vijest je da 17. februara, u kuću veza Lava, ulazi Venera, planet ljubavi i harmonije. Venera vam donosi sreću za sva ljubavna pitanja, toplinu, brižnost, radost i razumijevanje.

Sve u svemu, februar je jako povoljan mjesec za ljubavni život Lavova. Iskoristite ovako povoljne okolnosti!


DJEVICA


Pod utjecajem trostruke konjukcije Venera – Merkur – Pluton u kući ljubavi Djevice, ljubavni život biti će intenzivan i senzualan. Venera simbolizira ljubav, Pluton emocije i strast, a Merkur je vladar Djevice. Konjukcija ove trojke može probuditi snažnu strast. Duboki osjećaji idu ruku pod ruku sa izazovom primamljive avanture i znatiželjom da se istraže nove stvari, a Eros uvijek ima spremnu strelicu za vas.

Drugi dio februara je vrijeme emocionalnog odmora, ali mogu se ponoviti neke situacije iz prvog djela februara. Jupiter, vladar kuće parova Djevice, je u Djevici sve do rujna, pa je vaša emocionalna osjetljivost ionako pojačana.


VAGA


Kuća ljubavi Vage je življa tokom prve dvije dekade februarazbog prisustva Sunca, a u drugoj polovici mjeseca tranzitima Merkura i Venere. Februar je strastven i senzualan mjesec i donosi blagostanje za postojeću vezu i za novu vezu, ovisno o tome što želite. Dom i obitelj biti će vam važni i okupirati će vas teme vezano za djecu, trudnoću i roditeljstvo.

Sa druge strane, prisustvo Marsa, vladara kuće parova Vage u kući novca Vage, kroz veze ističe zajedničke interese materijalne i financijske prirode.


ŠKORPION


Prisustvo Neptuna u kući ljubavi Škorpiona stvara romantične, ali idealistične osnove (kroz duži period), što znači da to može biti nerealno. Ipak, tokom febraura događaji mogu biti dinamični i strastveni. Mars, koji ostaje u Škorpionu sve do 6. marta donosi strast ( i vraća se ponovno tokom lipnja i srpnja, donosi vam strastveno ljeto). Mars je planet borbe i akcije, ali isto tako i čežnji, strasti i osvajanja i zato će vas natjerati na akciju.

Venera, planet ljubavi, do 17. febrauara, Škorpionima donosi dobru sreću kroz sve što ima veze sa susretima, komunikacijom ili ljubavnim putovanjima, a nakon tog datuma, donosi sreću vezano za dom i obitelj.


STRIJELAC


U prvoj polovici februara okupirati će vas praktični aspekti i stabilnost ljubavne veze. Pustolovan duh smiruje se a naglašava se potreba za sigurnosti i česte teme biti će pitanja novca ili zajedničkih interesa. U drugoj polovici mjeseca situacija postaje dinamičnija sa više komunikacije. Možda ćete sa boljom polovicom više izlaziti, družiti se sa drugima ili ići na izlete.

Ako ste sami, tokom februara ćete se najbolje povezati sa novim osobama kroz razmjenu poruka, informacija i kroz putovanja. U tom periodu imate dobre izglede da upoznate nekog posebnog.


JARAC


S Venerom (planetom ljubavi) u Jarcu, vi ste Miss i Mister zodijaka sve do 17. februara! Venera donosi optimizam i radost, sreću i ostvarenje želja u ljubavi. Drugima ćete biti privlačni i atraktivni. Izgledati ćete bolje, osjećati ćete se bolje, privlačnije, elegantnije i s više stila!

Prisustvo planete ljubavi u vašem znaku pojačava osjećaje, magnetizam i stvara povoljne okolnosti za privlačenje ljubavi.

Mjesec se pridružuje Veneri 5. i 6. februara i tada očekujte posebne trenutke i energiju, koju ako dobro iskoristite, zaista možete očekivati čarobne trenutke. Tokom drugog dijela mjeseca istaknutija su materijalna pitanja.



VODOLIJA


Februar je vaš mjesec! Sunce je u Vodoliji sve do 19. fenruara, obasjava vas, daje toplinu i vitalnost. Biti ćete primijećeni i privlačni. Budući da je Sunce vladar kuće parova Vodenjaka, privući ćete lako osobu koja vam se sviđa, neće trebati posebna pozivnica!

Zatim, 14. febrauara, Merkur ulazi u Vodenjaka, donosi vam zaigranost i pomaže da nađete prave riječi kako bi zaveli i bili dovoljno uvjerljivi. I na kraju, od 17. februarae i Venera, planeta ljubavi, je na vašoj strani. Senzualniji ste i šarmantniji i imati ćete sreće u ljubavi. Uživati ćete u harmoničnom odnosu sa voljenom osobom.



RIBE


Jupiter, vladar Riba je u kući parova Riba, stvara trigon sa Merkurom, vladarem kuće parova, i drugi trigon sa Venerom, planetom ljubavi. Zbog toga, ljubavni život Riba u prvom djelu februara može biti fantastičan. Ovo je vrijeme harmonije, mira, razumijevanja među partnerima. Uživati ćete u predivnim zajedničkim trenucima i možete se posvetiti i nekim konstruktivnim zajedničkim ciljevima. Isto tako, zajedno ćete se zabaviti i kroz društvene događaje.

Drugi dio mjeseca je mirniji period.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар