EMOCIONALNI VAMPIRI NA POSLU: Kako se izboriti sa šefovima i kolegama koji vas iscrpljuju

Naslov sve kaže. Neverovatno je koliko jedan manipulativan, posesivan ili prosto sebičan šef ili kolega može da zagorča život svima oko sebe. Uostalom, možda ste to već i doživeli (ili doživljavate?!) i na svojoj koži... Pa, ima li pomoći?


"Vampiri  neprestano  vrebaju,  čak  i  sad,  dok  pričamo  o njima. oni su u susednoj prostoriji, u hodniku ili na kancelariji u uglu, na spratu. Ne piju vam krv, već emocionalnu energiju. Ovde ne pričamo o svakodnevnim neprijatnostima:  mrzovoljnim,  nemotivisanim  neznalicama  sa  kojima  treba  da  se  izborite.  Ovo  su  prava  deca  noći.  Oni  imaju  moć ne samo da vas iznerviraju već i da vam zamagle umlažnim obećanjima i da sve oko sebe hipnotišu i ubede da su najbolji mogući izbor za posao koji obavljaju, kakav god on bio. oni ljude najpre zavode a zatim iscrpljuju, ostavljajući sve oko sebe izmoždenim i ošamućenim, ali ih istovremeno navode da noću leže budni i pitaju se: Da li je ovo zbog mene ili zbog njih?"

Dr Albert Dž. Bernstin, klinički psiholog i poslovni konsultant, odmah i odgovara na ovo pitanje:

"To je zbog njih, emocionalnih vampira."

Taklo, zapravo, počinje njegova knjiga "Emocionalni vampiri na poslu", čiji autor tvrdi da je "poslovni  svet  je  pun  emocionalnih  vampira,  čak  i  na  samom vrhu hijerarhije. njihova sposobnost da sami menjaju oblik a drugima zavrte pamet omogućava im da prosto cvetaju u kulturama u kojima je važnije kako nešto izgledanego šta to zaista jeste. Zapravo, kao što ćemo videti, emocionalni vampiri upravo stvaraju takve kulture..."

U knjizi „Emocionalni vampiri na poslu“ Albert Bernstin, autor prethodno i kod nas objavljenog bestselera „Emocionalni vampiri“, nudi konkretne savete, korak po korak, kako da organizujete svoj život u takvom neprijatnom okruženju – kako da se izborite sa šefovima i kolegama koji vas iscrpljuju: sebični narcisi, asocijalni hedonisti, iscrpljujući paranoici ili histrionični „drama queens“.

Naučićete kako da se starate o svojim i o potrebama svojih cenjenih kolega, dajući najbolji doprinos svojoj firmi – svesno i zrelo. Uspećete da prepoznate širok spektar emocionalnih vampira na poslu i da se od njih odbranite.

Knjigu „Emocionalni vampiri na poslu“ upravo je objavila beogradska Laguna.

„Ova knjiga obezbeđuje pojedincu sredstva da prepozna širok spektar emocionalnih vampira na poslu i odbrani se od njih. Ona nudi odlično razrađene taktike za izlaženje na kraj sa najnapornijim ljudima u bilo kojoj organizaciji.“ Ketrin Krouli i Kati Elster, autorke svetskih bestselera Rad sa tobom me ubija i Zle devojke na poslu

„Mnogo štošta nam se svidelo u ovoj knjizi! Ona ide dalje od borbe s ponašanjem koje je samo neprijatno i objašnjava kako da se izborite sa situcaijama koje su uzrokovane pravim patološkim ponašanjem. Bernstin nudi uverljive primere i korisne opise.“ Dr Rik Kiršner i dr Rik Brinkman, autori svetskog bestselera Kako da izađete na kraj sa ljudima koje ne podnosite

„Sa svojom uobičajenom mudrošću i duhovitošću, Al Bernstin vam predstavlja iznenađujuće psihološke tehnike kojima možete sprečiti krvopije na poslu da vam unište karijeru.“ Džojs Lejn Kenedi, kolumnista
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар