Deprimirajujuća vremenska prognoza; za Prvi maj promenljivo, malo kiše - malo sunca

U Srbiji je danas, ipak neočekivano za april mesec, pao sneg, a iz RHMZ-a kažu da će da hladno vreme trajati do utorka, kada će se sve vratiti u normalu.

nastya_gepp / Pixabay


Nedeljko Todorović iz Republičkog Hidrometeorološkog zavoda je za blic.rs rekao da će padavina biti sve do subote, a da se tek od utorka sve vraća u "normalu".

- Nastupiće obilnije padavine propraćene niskim temperaturama za ovo doba godine. Tako će biti sve do subote, kada se očekuje blagi skok temperatura - kaže Todorović.

Ipak, kako tvrdi sve će se vratiti u normalu tek sledećeg utorka, 25. aprila.

- U utorak će temperature biti kao i pre nekoliko dana, ponovo će biti sunca. Do leta se ovakve oscilacije neće ponavljati, mada će padavina biti. Međutim na planinama u Srbiji se sve do juna može očekivati sneg - kaže on.

U brdsko-planinskim predelima tako očekuje se manje povećanje visine snežnog pokrivača. Više padavina očekuje se na zapadu zemlje, oko 10 mm.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je i na moguću pojavu jutarnjih mrazeva na području Srbije do 24. aprila.

Već u petak u jutarnjim satima slab mraz se očekuje uglavnom na području Bačke, a u subotu i nedelju i u većini krajeva uglavnom na zapadu i jugu zemlje.

U subotu će, prema prognozi, biti pretežno suncano, a u nedelju novo dolazi naoblačenje sa severozapada, mestimično sa kišom, a u planinskim predelima i sa snegom.

Zatim će biti promenljivo oblačno, uglavnom suvo i toplije.


Za 1. maj malo kiše, malo sunca


Za predstojeće prvomajske praznike, Nedeljko kaže, biće promenljivo vreme.

- Još ništa ne mogu da kažem sa sigurnošću, ali prema dosadašnjim podacima vreme će biti nestabilno, padaće kiša, ali će biti i sunčanih intervala - kaže Todorović.

Izvor: blic.rs
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар