Mesečni horoskop za jul / srpanj 2017. godine

Mesečni horoskop za jul / srpanj 2017. godine: Sa 22. junskim danom počeo je mesečni period vladavine Raka, koji će se protegnuti na sledeće četiri nedelje, sve dok 22. jula. Znamo da već imate brojne planove za te predstojeće vruće letnje dane. A na koji način će se u čitavu tu konnstalaciju uplesti i planete i zvezde, posebno kada je u pitanju vaš posao i finasije, emotivni život i zdravlje? Pročitajte u mesečnom horoskopu za period od 22. jula do 22. avgusta 2017. godine.

sasint / Pixabay



OVAN (21. 3. - 20. 4)


Posao

Napeti aspekti iz vašeg četvrtog polja, odnosno konjunkcija Sunca sa Marsom koja će se desiti tokom ovog perioda, naglašavaju neharmonične odnose sa autoritetima i duboku potrebu za promenom na poslovnom planu. Ova dešavanja biće aktuelna tokom faze mladog Meseca u znaku Raka, 24. juna, kada započinje ciklus koji donosi ubrzane promene po pitanju karijere. Bez obzira na uspone i padove, neophodno je da se tokom prve polovine jula potpuno usredsredite na rešavanje poslovnih problema da biste kraj perioda dočekali zadovoljni. Od 6. jula, zahvaljujući tranzitu Merkura kroz trigonski znak Lava i boljoj komunikaciji sa saradnicima i poslovnim partnerima, imaćete bolji uvid u aktuelna dešavanja na poslu. Ulaskom Venere u znak Blizanaca, 5. jula, aspekti dobijaju na snazi, pa slobodno možete da se upustite u nove projekte. Posle 6. jula, planeta Jupiter vam daje snagu da se izborite sa svim problemima.

Ljubav

Iako Venera u drugom polju više asocira na novac, ona je ipak vladar vašeg sedmog polja, a budući da je u sekstilu sa Marsom, očekujte tenzije na ljubavnom planu. Novi izazovi u vidu osoba zainteresovanih za vas i obrnuto probudiće u vama uspavane emocije i potisnuta maštanja. Ako ste u već u dugoj vezi, to bi moglo da naruši vaše skladne odnose, a mogući su i problemi u kući i porodici. Ukoliko želite da izbegnete sukobe i razmirice, obuzdajte emocije i potrudite se da smirite situaciju, naročito posle 5. jula, kada Venera uđe u Blizance i krene u trigon sa Jupiterom. Ako ste mladi i slobodni, od gore navedenog datuma očekujte novu romansu. Učinite sve što je potrebno da uveličate zajedničko zadovoljstvo i sreću. Zauzetima slede izazovi koji bi mogli da poljuljaju vezu i ugroze postojeće planove.

Zdravlje

Pazite da ne istegnete ligament na zglobu ruke ili noge. Tokom celog perioda, moguće su glavobolje, virusne infekcije, nagle upale i povrede. Ojačajte imunitet i budite oprezni u saobraćaju.


BIK (21. 4. - 21. 5)


Posao

Period počinje konjunkcijom Venere i Meseca u vašem znaku koja najavljuje uspešna dešavanja na poslovnom i finansijskom planu. To, međutim, ne znači da će vam neka nova unosna prilika za posao pasti s neba, nego da možete da očekujete uspeh ukoliko već nešto radite ili stvarate. Imate dobre polazne pretpostavke, naročito kada se rešavaju važni poslovno-finansijski interesi, ali vam nedostaje strpljenje. Važno je da pažljivo procenite situaciju i da napravite dobar izbor tokom navedenog perioda. Prelazak Venere u znak Blizanaca i vaše polje novca nagoveštava brzu realizaciju planova i solidne prihode. Vodite računa o troškovima i tokom celog perioda budite vrlo štedljiviji. Dva dana pred kraja perioda vladavine Raka, Mars prelazi u vaše četvrto polje i nagoveštava neka bitna dešavanja vezana za porodicu i u isto vreme signalizira da se neke stvari na poslu naglo dovode u pitanje, pa situacija zahteva dodatni oprez.

Ljubav

Mlad Mesec, u sadejstvu sa Mekurom, koji simbolizuje komunikaciju, kao i s Marsom, koji donosi teške i nezgodne reči, ukazuju na neizbežan verbalni sukob sa partnerom zbog nekoga ili nečega, ne tako bitnog. Bilo kako bilo, tokom celog boravka Marsa u Raku možete da očekujete različite nesporazume u ljubavnom i partnerskom odnosu. Nema potrebe da se se previše trudite da sačuvate odnos koji nema stabilan temelj ili da čeznete za nečim što ste mogli, a niste ostvarili, jer dalji razvoj događaja poprilično olakšava situaciju i umesto sukoba donosi konstruktivne dogovore. Važno je da izvučete pouku iz problematičnih dešavanja u zajedničkom životu i da bez opterećenja nastavite dalje. Sekstil Venere sa nabrojanim planetama u Raku ukazuje na uspešno balansiranje između više mogućnosti.

Zdravlje

Ako osećate bilo kakve tegobe, zakažite lekarski pregled na vreme. Obratite pažnju na prevenciju. Jupiter u šestom polju ukazuje na hronične probleme. Ako klasična medicina ne pomaže, isprobajte alternativne metode.


BLIZANCI (22. 5. - 21. 6)


Posao

Na samom početku vladavine Raka, Merkur, vaš vladar, koji simbolizuje dvoumljenje i neopredeljenost, trpi pritisak opozicije sa Saturnom, pa ne može da ispolji svoje dobre osobine do kraja. Srećom, već posle nekoliko dana i pojave mladog Meseca, 24. juna, situacija se popravlja, a vi ćete lakše ostvarivati svoje ciljeve. Tri planete u polju novca ukazuju na mogućnost uvećanja prihoda, ali i na nesklad između želja i mogućnosti. Izbor povoljnih situacija trebalo bi da procenjujete na osnovu kriterijuma vrednosti ili isplativnosti. I naravno, najvažnije je da dobro procenite koliko je neki cilj realan. Ipak, uprkos nekim nepovoljnim okolnostima, ceo period će biti bolji od ranijih, pa ćete konačno biti u prilici da poboljšate svoju finansijsku situaciju, zahvaljujući pozitivnom uticaju Merkura u polju novca. Prelaskom Venere u Blizance, stvari dobijaju na kvalitetu, te je od 5. jula vrlo moguć niz novih ponuda vezanih za posao.

Ljubav

Venera u dvanaestom polju na početku perioda donosi brojne mogućnosti za nove veze i avanture, ali bitno je da znate šta radite i da sačuvate kontrolu nad svojim životom. Venera je jako postavljena samim tim što je u svom domicilu te su šanse za promene velike, kako do 5. jula, tako i kasnije, kada pređe u vaše prvo polje. Naprosto, splet okolnosti će biti takav da morate da donesete neku važnu odluku. Ulaskom u znak Blizanaca, Venera se gradi opoziciju prema Saturnu, te nema ni mnogo igre, već se moraju naći ozbiljna rešenja. Ako ste mladi ili slobodni, mogući su novi kontakti i poznanstvo sa zauzetom osobom, što u ovom trenutku nije najbolje rešenje. Jer, vaša tajna romansa lako može postati javna, već nakon 5. jula. Iz tog razloga, najbolje je da se uzdržite od avantura sve dok Venera ne pređe u Blizance, jer tada pravi trigon sa Jupiterom, vladarem vašeg polja partnerstva, te ublažava nezgodno postavljenog Saturna u sedmom polju.

Zdravlje

Obratite se lekaru čim primetite i najmanji znak problema. Moguće tegobe u predelu grudnog koša. Kontrolišite pritisak.


RAK (22. 6. -22. 7)


Posao

Mars u vašem znaku, kome se pridružuju Sunce i Merkur, ukazuju na burna i iscrpljujuća dešavanja na poslovnom planu, a moguće su i nagle promene vezane za posao. Imate dovoljno energije i ozbiljnu nameru da poboljšate svoj poslovni, materijalni ili ukupni status, ali period pred vama je obeležen fazom mladog Meseca na samom početku, tačnije od 24. juna, što ukazuje na nestabilnost. Iz tog razloga, bilo bi bolje da se tokom ove faze primirite i da neke krupnije odluke odložite za kasnije. Tek od 5. jula, kada Venera ulaskom u znak Blizanaca napravi trigon sa Jupiterom, bićete u prilici da jasno sagledate situaciju i da sumirate šta ste propustili. No, kako je Venera u istom periodu postavljena opozitno prema Saturnu, neophodan je oprez uz pažljivo analiziranje situacije. S druge strane ulaskom planete Merkur u znak Lava, odnosno vaše polje novca, 6. jula, počinje konkretna realizacija naplata i uvećanje prihoda. Računajte na sitnije, ali brojne iznose i realizacije u ratama.

Ljubav

Mars u vašem znaku daje vam više nego potrebnu energiju da se uhvatite ukoštac sa problemima i dešavanjima u emotivnom životu. Zbog pogrešnih izjava ili nepromišljenih postupaka, koje donosi nepovoljan aspekt Merkura, mogući su konflikti bez realnog povoda i teranje inata. Ukoliko ste u vezi, spoj ova dva aspekta nikako nije dobar jer će vas dovesti u situaciju da stalno morate da opravdavate svoje postupke. Pun Mesec u vašem sedmom polju, 9. jula, dodatno komplikuje stvari, te može dovesti i do raskida i promene statusa. Nema potrebe da forsirate emotivno rivalstvo ili lično dokazivanje u odnosu partnerom, niti da se dodatno ističete, ma koliko vas Mars navodio na napadno ponašanje. Mladi ili slobodni pripadnici znaka mogu nesmetano da koriste trenutne prednosti koje im nude planete. Moguća nova ljubavna romansa.

Zdravlje

Saturn u polju bolesti ukazuje na mogućnost aktiviranja hroničnih tegoba. Obratite pažnju na tegobe sa kostima. Povećajte unos vitamina, ako je potrebno, promenite način ishrane i unosite dovoljno tečnosti.


LAV (23. 7 - 22. 8)


Posao

Planove menjate iz časa u čas i uživate da svojim neobičnim ponašanjem iznenađujete okolinu, na šta ukazuje grupisanje planeta u vašem dvanestom polju. Ali dok vi spremate svoje planove i drugi to čine, trudeći se da vam doskoče i ometu vaše naume. Stoga, budite oprezni i pazite šta kome pričate. Dok Venera boravi u znaku Bika, vašem desetom polju, moguće su promene koje donose napredovanje i promenu statusa, a period vaše tihe dominacije potrajaće do 5. jula. Slobodno se aktivirajte na nekoliko strana, jer u navedenom periodu Venera, a potom i Merkur, posle 6. jula, ulaskom u vaš znak, potenciraju mnogo prilika, ideja, dogovora i svega ostalog što će učiniti poslovni život boljim i bogatijim. Uprkos povremenim oscilacijama, očekujte pozitivne rezultate. Nemojte dozvoliti da vas uznemiravaju neka sporedna dešavanja, koncentrišite se na svoje ciljeve i aktivno pratite trend novih događaja. Povedite računa da nekom brzopletom akcijom, ili naglim gestom ne dovedete u pitanje podršku prijatelja.

Ljubav

Svaka neopreznost, posebno u komunikaciji, kada Merkur uđe u vaš znak izneće stvari na videlo. Ukoliko vas muči dilema o paralelnoj ljubavnoj vezi, morate znati da je u ovom periodu stvar vrlo komplikovana, te da lako može doći do skandaloznih situacija. Venera u polju posla sve do 5. jula naglašava izazove na radnom mestu, a odmah nakon toga, moguće je da neka osoba sa kojom vas povezuje prijateljstvo bude zainteresovana za nešto više. Ako ste mladi ili slobodni, vašu emotivnu pažnju privlače različite osobe, što je sasvim normalno u ovom periodu. Sa svakom od njim možete ostvariti deo svojih interesovanja ili deliti svoje ideje, ali teško ćete se uklopiti na duže staze. Možda još niste sigurni šta stvarno želite i ne prepoznajete jasan signal, ali nemojte odustajati od svojih iskrenih namera.

Zdravlje

Dosta ste iscrpljeni tokom ovog perioda, pa vam je neophodan oporavak. Prestanite da mislite o događanjima iz prošlosti, jer vam to bespotrebno podiže nivo stresa. Povedite računa o ishrani.


DEVICA (23. 8 - 22. 9)


Posao

Mlad Mesec u sinergiji sa Merkurom, 24. juna donosi nove mogućnosti vezane za posao i promene u karijeri, ali uz mogućnost naglih i nepredvidivih dešavanja. Sposobnost dobrog zapažanja i veština brzog prilagođavanja u novim uslovima predstavlja uvek vaš glavni adut u odnosu na poslovne konkurente, ali se sada ne možete osloniti na to, već do 5. jula i ulaska Venere u polje karijere morate biti oprezni. Uz dobar plan i pametnu kalkulaciju, moguće je da iskoristite poziciju Jupitera u drugom polju, te da na neki način profitirate od svega što ste započeli u prethodnom periodu. No, sa ovom pozicijom Jupitera morate biti oprezni, jer on uvek ukazuje na manjak smisla za detalje, pa uz navedene aspekte Merkura, sve dok je u Raku, možete imati ozbiljne previde u proceni. Prelaskom Merkura u znak Lava, počev od 6. jula, uz dobar aspekt sa Jupiterom i Venerom, očekujte bolje finansijske i poslovne rezultate.

Ljubav

Ulaskom Venere u znak Blizanaca, u vaše polje posla, aktiviraju se aspekti emocija što će svakako doneti konfuziju i nerazumevanje pravih ciljeva i namera osobe zainteresovane za vas ili vaših namera u odnosu na osobu koja vas interesuje. Kako se Venera povezuje trigonom sa Jupiterom, posle 5. jula možete da se nadate poboljšanju situacije na ljubavnom planu. Uspećete da prevaziđete nesporazume sa partnerom i da na jakim temeljima gradite stabilnu i čvrstu vezu. Ako ste mladi ili slobodni, očekuju vas brojni susreti i zanimljiva poznanstva, posebno u periodu do 5. jula, tokom trigona Venere sa Jupiterom. Ovaj aspekt je izuzetno povoljan za započinjanje romantičnih veza na duže staze, pa čak i povremene i površne odnose često pretvara u nešto ozbiljnije.

Zdravlje

Nesanicu i stres zbog posla dodatno uvećava Merkur koji ulazi u vaše dvanaesto polje i unosi nemir. Pazite na ishranu, izbegavajte slatkiše i masnu hranu.


VAGA (23. 9 - 22. 10)


Posao

Sunce i Mars sa Merkurom, a potom i mlad Mesec aktiviraju vaše polje karijere i dovode stvari do usijanja. Predstoji vam aktivna uloga u poslovnom životu uz niz dobrih prilika, a sve u skladu sa aspektima koji se odvijaju u navedenom polju. Za to vreme, Venera je u znaku Bika, dobro aspektovana sa planetama u desetom polju. Na vašu karijeru povoljan uticaj imaće i prelazak Venere u Blizance, vama trigonski znak. Od tog trenutka morate biti maksimalno fleksibilni i oprezni kada su detalji u pitanju, jer bilo kakav previd važnih činjenica komplikuje događanja. Bez obzira na to koliko ste sigurni u sebe ili u svoje sposobnosti, zatražite savet iskusnijih osoba pre nego što se upustite u novu poslovnu-finansijsku transakciju, jer u velikom broju ponuda lako je izgubiti kompas. Prelazak Merkura u znak Lava doneće nove uslove i dogovore vezane za poslovni život, pa od 6. jula budite otvoreni za novitete. Spremite se za brojna dešavanja i nekoliko kraćih putovanja.

Ljubav

Aspekti ljubavnog i poslovnog života se prepliću tokom celog perioda. Napeti aspekti nikad nisu znak lakih rešenja, pa je neophodno da smireno reagujete i da sve važne odluke odložite za drugu nedelju jula meseca. Ukoliko ste mladi i slobodni, pred vama su burna dešavanja koja će doneti izuzetno povoljne rezultate. Ceo period je obeležen jakim Venerinim aspektima, najpre sa Marsom, koji inače vlada vašim poljem partnerstva i daje mogućnost novog ili obnove nekog relativno skoro prekinutog odnosa. Potom se Venera spaja aspektom trigona sa Jupiterom i u isto vreme gradi opoziciju sa Saturnom, što govori o potebi da se neka veza "uozbilji" i pretvori u stabilan odnos. Moraćete da razmislite o prihvatanju novih obaveza, ali i o posledicama nekih ranijih odluka koje sada dolaze na naplatu.

Zdravlje

Jupiter koji vlada poljem bolesti nalazi se u prvom polju, zato povedite računa o svim simptomima i ne zanemarujte zdravlje. Ne iscrpljujte organizam dijetama i lošim navikama.


ŠKORPIJA (23. 10 - 22. 11)


Posao

Mars, vladar vašeg znaka, trenutno je u Raku, gde mu je snaga vrlo diskutabilna i ukazuje da morate prevazići probleme kako biste uspeli da zauzmete meso koje želite. Za vašu dalju karijeru posebno će biti važan njegov aspekt sa Suncem i Merkurom tokom mladog Meseca 24. juna, kao i tokom punog Meseca, 9. jula kada će se poslovna situacija dodatno zakomplikovati. Bilo kako bilo, važno je da oko sebe imate ekipu pouzdanih saradnika, jer kombinacija različitih strategija donosi pozitivne rezultate, posebno kada ste pod ovakvim aspektima. U finansijskom smislu, teškim aspektima vladajuće planete, nalazite se u poziciji da uvećavate svoju zaradu, te da uspešno rešite neka imovinska ili investiciona pitanja. U periodu od 5. jula, sa ulaskom Venere u osmo polje koje se povezuje sa prihodima i rashodima, bitno je da se ne nađete u minusu. Posle 6. jula, nakon ulaska Merkura u znak Lava, u vaše deseto polje, događaji se umnožavaju i stiču se uslovi za postizanje kvalitetnih dogovora vezanih za karijeru.

Ljubav

Venera u polju partnerstva, u svom znaku daje prednost drugoj strani, pa iako vam to nije po volji, vreme je da do 5. jula prihvatite takav odnos snaga. Ovakva pozicija ne predstavlja problem onima koji su u vezi, barem ne veći od povremenog prigovaranja partnera i otežanih dogovora oko zajedničnih interesovanja. Dobra okolnost je što Mars u većem delu perioda pravi harmonične aspekte sa Venerom, pa se "zvocanje" neće pretvoriti u sukob niti dovesti vezu u pitanje. Tek ulaskom Venere u znak Blizanaca, i planete Merkur u Lava, Mars će ispoljiti svoju nezgodnu stranu, pa je neophodno da emocije držite pod kontrolom. Ako ste mladi ili slobodni, ovaj aspekt može doneti ulazak u vezu, i to na inicijativu druge strane jer Venera u domicilu dominira situacijom. U svakom slučaju ovaj aspekt stvara šanse za započinjanje nove romanse koja obećava.

Zdravlje

Zbog nezgodne pozicije Marsa, bilo bi dobro da ne preterujete sa fizičkom aktivnošću, ali i da budete umereniji u svemu. Takođe, povedite računa o ishrani.


STRELAC (23. 11 - 21. 12)


Posao

Saturn u vašem znaku, već duže vreme usporava sve reakcije i odlaže rešenja nagomilanih problema. Tokom ovog perioda situaciju će dodatno zakomplikovati opozicija sa Venerom, posle 5. jula kada ova planeta ulazi u znak Blizanaca. Kako ova opozicija ne predstavlja teške i fatalne događaje, negativni efekat ovog aspekta svodi se na nerazumevanje i neusklađene reakcije sa svih strana. Pojačajte pažnju i koncentraciju, a kada primetite da se neka neprijatna situacija po ustaljenom klišeu stalno ponavlja, potražite pomoć iskusnijih kolega ili nekoga u koga imate poverenja. Jupiter, vaš vladar, trenutno je u kući planova, gradi aspekt sekstila sa Saturnom, što je harmoničan odnos koji doprinosi ublažavanju problema. To znači da ćete zacrtane ciljeve postići uprkos sitnim preprekama i svakodnevnim trzavicama. Ali, budite strpljivi, jer će vam za sve biti potrebno više vremena nego do sada. Do 5. jula smanjite troškove. Nakon tog perioda, Venera ulazi u polje koje između ostalog označava i partnerstva, saradnju, dogovore, pa možete očekivati nečiju podršku.

Ljubav

Period počinje neskladnim aspektom Merkura, koji se nalazi u polju partnerstva i približava se Saturnu koji je dominantan u vašem znaku. Ubrzo zatim Merkur menja znak, ali naglašava da će problemi vezani za prošlost uskoro izaći na videlo. Venera 5. jula ulazi u Blizance i ponovo otvara neka stara nerazrešena pitanja. Priča se dodatno komplikuje pod uticajem nekih novih osoba koje po svaku cenu žele da vas osvoje. Ako ste mladi ili slobodni, predstoji vam neobična ljubavna romansa. Ulazak Venere u Blizance biće za vas najpogodniji ali i izuzetno komplikovan period jer će se u isto vreme za vašu naklonost boriti dve osobe. Stoga budite obazrivi u proceni i nemojte se olako zaletati.

Zdravlje

Moguće su glavobolje, kao normalna pojava pod ovakvim aspektima Saturna, ali i bolovi u vratu i zglobovima. Dok Venera ne pređe u Blizance, biće naglašeni i hronični problemi.


JARAC (22. 12 - 20. 1)


Posao

Period počinje fazom mladog Meseca u vašem sedmom polju, znaku Raka, što je jasan signal da ćete biti izuzetno osetljivi u komunikaciji sa drugima i skloni složenim i incidentnim situacijama. Sve do 9. jula i do pune mesečeve faze u vašem znaku bavićete se razjašnjavanjem nekih "peripetija" koje su odavno morale da budu rešene. Neophodna vam je nečija podrška kako biste ostvarili svoje ciljeve, pa budite tolerantni prema osobama iz okoline i pronađite način da udruženim snagama rešite nagomilane probleme. Merkur uravnotežava situaciju ulaskom u znak Lava, i pomaže vam da na neki način prevaziđete probleme, posebno one koji se tiču loše organizacije posla i nedostatka sredstava. Ulazak Venere u vaše šesto polje naglašava poslovne probleme i ukazuje na neophodnost vašeg ozbiljnijeg angažovanja u rešavanju komplikovanih situacija.

Ljubav

Planete u znaku Raka, u vašem polju partnerstva, nagoveštavaju burne događaje, mnoštvo novih susreta ali i povratak starih simpatija u vaš život. Nova poznanstva i intrigantna prijateljstva obeležiće period mladog Meseca, od 24. juna i uneti novu pozitivnu energiju u vaše emocije. Vi ste osoba koja u partnerskom odnosu, voli da ima potpunu sigurnost i neograničeno poverenje u partnera. Međutim, u ovom periodu, vaše ponašanje biće znatno drugačije, bilo zbog mešanja sa strane, ili zbog vaše otvorene zainteresovanosti za nova iskustva, pa su moguće razmirice ali i razna iskušenja. Tek nakon izlaska Merkura iz polja partnerstva, situacija će se smiriti. Do punog Meseca, stvari se polako sležu i tenzije smanjuju. Ako ste mladi ili slobodni, iskoristite obilje šansi za nova poznanastva i ljubavne avanture. Nezogodan aspekt Marsa upozorava da pažljivo birate kome ćete pokloniti svoju ljubav.

Zdravlje

Boravak Venere u polju zdravlja sve do 5. jula znak je da se zdravstveni problemi rešavaju i da neke hronične tegobe ostaju iza vas.


VODOLIJA (21. 1 - 19. 2)


Posao

Situacija na poslu je uglavnom stabilna, zahvaljujući vašem vladaru Saturnu koji je već skoro dve godine je u polju planova. No vladar ovog polja, koje neposredno utiče na karijeru, Jupiter tek od 6. jula dobija na snazi i donosi poboljšanja. Sa druge strane vladar karijere, Mars, pod uticajem faza mladog i punog Meseca, 24. juna i 9. jula donosi izvesnu blokadu. Zbog tako kontradiktornih okolnosti, najbolje je da sve poslovne aktivnosti i planove usporite dok Merkur i Venera ne promene znake, barem do druge nedelje jula, jer svaka nagla promena nije preporučljiva. S druge strane, bez obzira na povoljnosti koje odnose prevagu, morate da povedete računa o tome, koliko su zadaci koji idu uz novi poslovni angažman realni, odnosno ostvarivi. Stoga usporena i smirena igra ima prednost nad agresivnom i napadačkom. Uostalom, još malo je ostalo da vam Saturn koči planove i karijeru, pa za toliko možete da se strpite. Potom će sve ići baš onako kako vi želite.

Ljubav

Harmoničan i miran period potrajaće sve do 6. jula, kada kreće niz događaja pokrenut ulaskom mušičavog i nepredvidivog Merkura u vaše sedmo polje, koje predstavlja partnerske odnose svih tipova, pa bilo da ste u braku ili vezi, i nezavisno od toga koliko je vaš odnos stabilan ili ne, neka nova osoba uneće pometnju i nemir. Treći igrač uopšte ne mora da bude emotivno zainteresovan, tu je samo da bi smetao, iako mu to nije namera. Savet je da svaku eventualnu odluku o završetku neke veze i otpočinjanju nove odložite za kasnije, dok se vi malo ne ohladite od ovako burnih događanja. Jer, sa distance ćete uvek bolje proceniti neko dešavanje. Ako ste mladi ili slobodni, a posebno ako trenutno niste skloni vezivanju na duže staze, ovo je vaš trenutak. Leto počinje, okruženje puno zanimljivih osoba spremnih za druženje i akcije. Ko bi poželeo bolje od toga?

Zdravlje

Obratite veću pažnju na zdravlje, ne iscrpljujte se na poslu i menjajte loše navike. Mogući problemi vezani za digestivni trakt, želudac i unutrašnje organe, posebno oko 24. juna.


RIBE (20. 2 - 20. 3)


Posao

Konačno vam je postalo jasno da ne kontrolišete vi situaciju, nego ljudi sa kojima morate da sarađujete, čak i protiv svoje volje. Odluke donosite po nuždi, i sve dok vaš vladar, Jupiter ne uspostavi nove dinamične aspekte sa Merkurom i Venerom, a to će se dogoditi posle 5. jula, imaćete utisak da ste blokirani. Ulazak Venere u Blizance, znak je da počinju nova dešavanja vezana za posao i za neke nove inicijative. Istovremeno, Venera otpočinje trigon sa Jupiterom, vladarem vašeg znaka i akcija može da počne. Jedini nedostatak ovog aspekta je nemogućnost sveobuhvatnog sagledavanja problema. Stoga u svaku akciju morate uključiti oprez. Merkur i Venera prave aspekt sekstila i trigona ka Jupiteru, što je dobar pokazatelj da se događaji odvijaju povoljno po vas, ali pošto je taj period vremenski ograničen, bilo bi dobro da brzo reagujete i prepoznate šansu na vreme. U svakom slučaju najvažnija je procena jesu li ciljevi i planovi realni. Ukoliko ne uspete da nađete odgovarajuće rešenje za problematične situacije, bilo bi dobro da potražite još nečije mišljenje.

Ljubav

Tokom ovog perioda, Merkur će dva puta promeniti znak, prvi put par sati nakon otpočinjanja vladavine Raka, a drugi put 6. jula. A znajući da je on vladar vašeg polja partnerstva, ne očekujte da se ljubavne razmirice reše same od sebe. Sve je još na staklenim nogama, pa je neophodno da budete posebno obazrivi i da ne dolivate ulja na vatru u kritičnim situacijama. U suprotnom, moguće je da na kraju ostanete sami, iako to ne želite. Ako ste mladi ili slobodni, budite dovoljno taktični, jer naredni period nije povoljan za uspostavljenje kvalitetne emotivne veze. Spustite se na zemlju i iskoristite priliku da bolje upoznate osobu koja vam se dopada.

Zdravlje

Ne zanemarujte zdravlje pod izgovorom da vam je trenutno poaso na prvom mestu. Čim primetite da nešto nije u redu potražite lekarsku pomoć.

ASTROLOG Mihailo Čukić, Izvor: Novosti online
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар