Naučnici otkrivaju šta se zaista dešava posle smrti: Duša ipak nastavlja da žuvi?!

Misterija nad misterijama, nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Šta se dešava sa nama nakon smrti? Da li je to definitivni kraj, ili ipak ima i dimenzija postojanja za koje mi ne znamo? 

Vojtech Okenka / Pexels



Jasno je da potpunp precizan i potpun odgovor na ovo pitanje verovatno nikada nećemo saznati. I pored toga, koncept duše je predmet naučnih istraživanja vekovima unazad. Pokušavali su da pronađu povezanost sa mozgom, mislima, svešću.

- Ljudska duša se vraća u univerzum nakon što ljudi umru. Duša nastavlja da živi - tvrde sada naučnici iz Kalifornije. Naučnici su utvrdili da duša nastavlja da živi u mikrokanalićima moždanih ćelija, piše "Sciencepunch".

- Pretpostavimo da srce stane i krv prestane da teče, u tom trenutku mikrokanalići gube kvantno stanje. Informacija koja je u njima sadržana nije izgubljena niti uništena, već se može rasuti po svemiru. U situacijama u kojima se pacijent oživljava, sve kvantne informacije postanu operativne opet i pacijent kaže kako je doživeo iskustvo blizu smrti. U slučaju da se ne sačuvaju, postoji mogućnost da se sačuvaju u mikrokanalićima izvan tela, u besmrtnom stanju kojeg mi nazivamo duša - navode u istraživanju o kome izveštava "Sciencepunch".
 


Rus bio u kliničkoj smrti i otkrio šta je video s druge strane


Mitar Tarijev iz Moskve doživeo je srčani udar zbog čega su ga hitno prevezli u bolnicu. Dok je stigao do odeljenja intenzivne nege pedesetpetogodišnjak je pao u komu.

Lekari su sat i po pokušavali da ga reanimiraju i uspeli su u tome! Prema rečima lekara, ovaj pacijent je postavio rekord.

Kasnije je pacijent opisao kroz šta je prolazio tih sat i po vremena.

“Sanjao sam da želim da idem negde, ali me je neko uhvatio za ruku i rekao da još nije vreme“, ispričao je ruskim medijima.

Pacijent je otpušten iz bolnice i nema nikakvih komplikacija.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар